Sunday, April 3, 2016

Nukitsa konkurss 2016





Tänavuse Nukitsa konkursi võitjad on kirjanik Ilmar Tomusk ja kunstnik Heiki Ernits. Lastekirjanduse Keskuse korraldatud lugejaküsitlusel hindasid viimase kahe aasta jooksul ilmunud algupäraseid lasteraamatuid pea 8000 last.
13. Nukitsa konkursil olid kirjanikest edukad Mika Keränen, Andrus Kivirähk ja Ilmar Tomusk.
 Ilmar Tomusk sai konkursil esimese koha "Kriminalistide" sarja eest, kuhu kuuluvad raamatud  "Kriminaalne suvevaheaeg", "Kriminaalsed automatkajad" ja "Kriminaalne pangapresident". "Kriminalistide" sarja varasemate raamatute eest sai Tomusk sama auhinna ka 2014. aastal, kuid autori sõnul ei olnud tal  alguses Kribust ja Krabust kirjutama hakates aimugi, et need tegelased võiksid laste seas nii populaarseks saada.
 "Kriminalistide" sarja illustratsioonide eest sai Nukitsa konkursil kunstnike seas teise koha Hillar Mets. Kõige edukam lasteraamatute kunstnik oli aga Heiki Ernits, kes pälvis kolmanda koha piltidega Kristiina Kassi raamatule "Nõianeiu Nöbinina ja korstnapühkija" ning esimese koha joonistustega Andrus Kivirähki raamatule "Karneval ja kartulisalat". 
Nukitsa konkurss on Lastekirjanduse Keskuse korraldatud lugejaküsitlus, kus lapsed hindavad kahe eelneva aasta jooksul ilmunud algupäraseid lasteraamatuid.


Eesti lastekirjanduse keskuse saal mahutas vaid osa 
ligi 8000st žürii liikmest.

Ilmar Tomusk.

Ilmar Tomusk  "Kriminaalsed automatkajad", "Kriminaalne koolivaheaeg", "Kriminaalne pangapresident".  Illustratsioonid Hillar Mets.
Vaata kõiki illustratsioone minu kodulehel:
http://www.hillarmets.com/#Illustratisioonid%209%20


Heiki Ernits.

Heiki Ernits, Ilmar Tomusk, Andrus Kivirähk, Mika Keränen ja Hillar Mets.


Evi Mets ja Mari-Ell Mets.

Autogrammi kirjutamine ühele 8000st žürii liikmest.

Triin Soone, Tiina Tammer ja Hillar Mets.